Event info

Op zondag 24 maart 2024 wordt de Urban Trail Rotterdam gelopen. Op deze pagina vind je alle informatie over het evenement, waaronder:

  • Het programma
  • Startnummers- en waves
  • Bring Your Own Cup beleid

Goed voorbereid

Programma zondag 24 maart 2024

Tijd Activiteit
Vanaf 08:30 uur Evenemententerrein open (start muziek, nummers afhalen, tassenafgifte open, catering open)
08:30 – 13:00 uur Gratis tassenafgifte op vertoon van startnummer
09:30 uur Startwave 1
09:45 uur Startwave 2
10:00 uur Startwave 3
10:15 uur Startwave 4
10:30 uur Startwave 5
10:45 uur Startwave 6
11:00 uur Startnummer en T-shirt ophalen dicht
13:00 uur +/- Finish laatste deelnemer

Startnummer ophalen

Startnummers worden niet thuisgestuurd, maar kun je op de dag van het evenement ophalen op het evenemententerrein. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen in de week van het evenement per e-mail hun startbewijs. Houd deze mail bij de hand (uitgeprint of smartphone) bij het ophalen van jouw startnummer.

Heb je deze e-mail niet ontvangen?
 Dan kan je je startnummer ook in je persoonlijke dashboard vinden en het hiermee ophalen. De link naar je persoonlijke dashboard vind je in de bevestigingsmail van de inschrijving. 

Starten in waves

Om je in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te laten lopen, vertrekken de deelnemers in waves.

  • Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke wave je wilt starten;
  • Wil je wijzigen van wave, dan kun je dit zelf aanpassen (mits de gewenste startwave nog niet is uitverkocht) via je persoonlijke dashboard. De link naar je persoonlijke dashboard vind je in de bevestigingsemail die je hebt ontvangen bij je inschrijving;
  • Wijzigen van wave kan tot twee weken voor het evenement, hierna is het niet meer mogelijk om in een andere wave te starten.

bring your own cup

Graag werken we samen aan een duurzame Urban Trail Rotterdam. Dit houdt in dat er bij de verzorgingspost geen bekertjes met water meer klaarstaan. In plaats daarvan vragen we je zelf een drinkfles of beker mee te nemen die je op de verzorgingspost kunt bijvullen. Óf je maakt gebruik van de Urban Trail-cup. Deze kan je bestellen bij jouw inschrijving of op de event-dag voor €3,-. 

Veelgestelde vragen

Uit welke afstanden kan je kiezen?
Je kunt op de dag zelf bepalen of je de korte route (ongeveer 5-6 km) of de lange route (ongeveer 12-14 km) wilt lopen. Er wordt voor beide afstanden hetzelfde tarief gehanteerd en de start en finish van beide routes bevinden zich op hetzelfde punt. De korte route is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om mee te doen. Je passeert bij deze route iets minder locaties dan bij de lange route.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden vind je hier: Algemene voorwaarden

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Het is niet mogelijk om jouw inschrijving te annuleren. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Overdragen
Je kunt jouw inschrijving wel overdragen aan iemand anders, dit doe je via je persoonlijke dashboard. De link naar je persoonlijke dashboard vind je in de bevestigingsemail die je hebt ontvangen bij je inschrijving.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het startbewijs, deze dient de koper van het startbewijs te betalen om het startbewijs op naam te zetten.

Hoe reis ik naar de Urban Trail Rotterdam?
Wij adviseren je om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te reizen. 

Openbaar vervoer
Aan het begin van Katendrecht, ligt metrostation Rijnhaven. Hier komt een rechtstreekse metro (lijn D en E) vanaf het centrum (Beurs), het Centraal Station of Ahoy Rotterdam. Op metrostation Rijnhaven stap je over op stadsbus 77 met als eindhalte ‘ss Rotterdam’. De eindhalte is gelegen tegenover het ss Rotterdam. Kijk altijd voor de actuele reisinfo op 9292.nl. 

Wanneer vindt de Urban Trail Rotterdam plaats?
De volgende editie van de Urban Trail Rotterdam vindt plaats op zondag 24 maart 2024.

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het evenemententerrein vast te leggen. Na afloop van de Urban Trail vind je de foto’s op onze Facebook-pagina.

Waar kan ik me inschrijven voor de editie in 2024? 
Inschrijven voor de Urban Trail Rotterdam is niet meer mogelijk.

Is er kleedgelegenheid?
Er is geen kleedgelegenheid aanwezig.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar.

Krijg ik een medaille?
Alle finishers ontvangen na de finish een Urban Trail-finisher medaille.

Waar vind ik het parcours?
Het parcours van de Urban Trail Rotterdam 2024 is bekend. Klik hier om de parcourskaart en de locaties van dit jaar te bekijken.

Goed om te weten
Ons parcours loopt niet over afgesloten wegen. Je maakt gebruik van de openbare weg, dus houd je netjes aan de verkeersregels. Toon onderweg respect voor mede-hardlopers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de omgeving waarin je loopt. 

Tijd Activiteit
Vanaf 08:30 uur Evenemententerrein open (start muziek, nummers afhalen, tassenafgifte open, catering open)
08:30 – 13:00 uur Gratis tassenafgifte op vertoon van startnummer
09:30 uur Startwave 1
09:45 uur Startwave 2
10:00 uur Startwave 3
10:15 uur Startwave 4
10:30 uur Startwave 5
10:45 uur Startwave 6
11:00 uur Startnummer en T-shirt ophalen dicht
13:00 uur +/- Finish laatste deelnemer

Hoe laat kan ik starten?
De start zal plaatsvinden in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke startwave je wilt starten.

Startwave wijzigen
Wil je wijzigen van startwave, dan kun je dit zelf aanpassen in jouw dashboard, mits de gewenste wave nog niet is uitverkocht.

Is er tassenafgifte?
Op de dag van het evenement is er gratis tassenafgifte (open van 08:30 tot 13:00 uur) voor deelnemers. Zorg dat je tijdig jouw tas weer ophaalt. 

Is er tijdregistratie?
Er is geen wedstrijdelement en daarom ook geen tijdregistratie met wedstrijduitslag. Bij het Urban Trail-concept draait het om de unieke ervaring van het stedelijke parcours.

Waar bevinden de toiletten zich?
In het start- en finishgebied zijn toiletten aanwezig. 

Is er verzorging op het parcours?
Er wordt een eenvoudige verzorgingspost ingericht langs het parcours of in één van de deelnemende locaties. Graag werken we samen aan een duurzame Urban Trail Rotterdam. Dit houdt in dat er bij de verzorgingspost geen bekertjes met water meer klaarstaan. In plaats daarvan vragen we je zelf een drinkfles of beker mee te nemen die je op de verzorgingspost kunt bijvullen. Óf je maakt gebruik van de Urban Trail-cup die je bij inschrijven of op de event-dag zelf kunt kopen voor €3,-

Kan ik ook wandelend meedoen?
Tijdens de Urban Trail Rotterdam is het niet mogelijk om het parcours wandelend af te leggen. Voor wandelaars organiseren we diverse andere evenementen. Kijk op wearewalking.nl voor al onze wandeltochten.