LDDK-20240324-0003

Skateland Rotterdam en Stadion Feijenoord absolute hoogtepunten tijdens zevende Urban Trail Rotterdam

Zondag 24 maart 2024 vond alweer de zevende editie van de Urban Trail Rotterdam plaats. Alhoewel de fantastische lopers maar al te graag schitterend weer was gegund, moest de wind en regen overwonnen worden. Gelukkig brak de zon regelmatig door en kon je jezelf opwarmen in de toffe locaties!

De start en finish was bij de ss Rotterdam. Hier kon iedereen hun startnummer ophalen, tassen afgeven, het Limited Edition Running Shirt ophalen en Urban Trail-cup bemachtigen.  Sfeerman Vincent warmde onder begeleiding van muziek traditiegetrouw iedereen op voor een prachtige route. Dit deed hij uitstekend, want de sfeer zat er goed in bij de start om 09:30.

Vanaf het cruiseschip vertrok iedereen langs de kade naar de eerste locatie. BodyMatrix had de rode loper uitgelegd, terwijl ze zelf nog hard bezig waren met hun krachttraining. Voorbij Maashaven namen de korte en lange route afstand van elkaar. De lange route moest even wachten totdat ze bij de eerstvolgende locatie aankwamen. Dat was het waard, want als bakens in de verte stond De Kuip de deelnemers op te wachten. Voor velen het absolute hoogtepunt met een route langs het veld en door de catacomben.

Stadion Feijenoord was de start van een mooie reeks aan sportlocaties. Rennend door Topsportcentrum Rotterdam, Hollywood Event Center en de Jules Boules Bites Bar kwamen talloze sporten samen. Eerst rende je langs een volleybalwedstrijd, vervolgens kwam je in de wereld van E-sports terecht en uiteindelijk kreeg je te maken met jeu de boules in de derde helft. Ook ALL CAPS, NouJij! en PUIK WERKT hadden uitgepakt. In één rechte lijn werd je door de drie locaties toegejuicht en viel er te genieten van het ambacht dat zij verrichten.

Door Skateland rende men over de halfpipe en langs de skatende mensen, om vervolgens de inhaalslag te maken met de deelnemers van de korte route. Daarvoor moest op de Laan op Zuid wel nog even achterstevoren gerend worden. Bravo aan iedereen die die challenge behaalde! De tocht richting Foodhallen Rotterdam en Fenix Food Factory werd ingezet. De eetcafés deed mensen even kijken naar hun maag, maar het was nog doorzetten geblazen. Langs de muziek van onder andere Gek op zingen kwam de ss Rotterdam steeds dichterbij. De aankomst daar was geen teleurstelling. Tenminste, als je van traplopen houdt na zes of dertien kilometer hardlopen. Eenmaal boven was met het prachtige uitzicht de finish te zien!

Hier kreeg iedereen nog een laatste high five van Vincent voordat de medailles in ontvangst werden genomen. Het bijtanken kon je overlaten aan de heerlijke Fulfil proteïne bar en Vitamin Well drankje. De organisatie kijkt terug op een prachtige en geslaagde editie van de Urban Trail Rotterdam. De sfeer was top en de blije hardlopers hebben ons trots gemaakt. Iedereen bedankt voor de deelname en tot ziens bij een volgende Urban Trail!

De eerste selectie sfeerfoto’s staan online in ons fotoalbum op Facebook – blik hier alvast terug op een geslaagde Urban Trail Rotterdam! 

Deel dit bericht

Meer nieuws