Urban Trail Rotterdam 2024 (2)

ZESDE EDITIE VAN DE KLM URBAN TRAIL ROTTERDAM WEER EEN SUCCES

Op zondag 21 mei was het tijd voor de zesde editie van de KLM Urban Trail Rotterdam. Er stonden ruim 1700 deelnemers aan de start van deze gezellige ontdekkingstocht door en langs de mooiste plekjes van 010. Op de Binnenrotte klonk het startschot waarna de enthousiaste deelnemers begonnen aan hun kilometers door de binnenstad van Rotterdam.

14 locaties verdeeld over de korte en lange afstand stelden hun deuren open. De deelnemers renden langs en door restaurants LouLou’s Healthy Kitchen en Boca’s. Ook konden ze door de filmzaal van Pathé Schouwburgplein rennen waarna ze hun weg vervolgden naar de splitsing van de korte en de lange route. Het zonnetje brak af en toe door en de temperatuur was ideaal voor onze lopers.

De deelnemers van de lange afstand gingen door het Museumpark en brachten een bezoekje aan het Nieuwe Instituut en de Kunsthal. Ook liepen ze door het Park waarbij ze langs Parqiet kwamen en werden ze aangemoedigd door de mannen van de Fissa Fiets. Bij Twenty7 aan de Maas konden ze genieten van een pauze met uitzicht op de skyline van Rotterdam. Een échte blikvanger. Remastered was dit jaar weer van de partij voor de deelnemers van de lange afstand.

De korte afstand bracht een bezoek aan de RIB-Experience en de Borrelboot voor een pauze, waarna de deelnemers in de palen konden klimmen van Sportief Paaldansen. Dit zorgde zeker voor veel lachende gezichten en leuke foto’s van de deelnemers. Beide routes kwamen daarna weer samen om langs Comedy Club Haug te gaan. Het Shantykoor Barend Fox zong iedereen toe op Stadswerf  Koningspoort waarna deelnemers naar de laatste locatie op het parcours gingen, de Centrale Bibliotheek op Blaak, waar DJ’s in de grote hal iedereen feestelijk onthaalden. De finish op de Binnenrotte zorgde voor nog meer feestvreugde en iedere deelnemer kreeg daar zijn welverdiende medaille.

De organisatie is de meewerkende locaties, vrijwilligers en deelnemers onwijs dankbaar. Dankzij jullie sportiviteit en enthousiasme was de KLM Urban Trail Rotterdam een geslaagd feestje!

KALENDER 2023

De KLM Urban Trail Rotterdam was de vijfde KLM Urban Trail van 2023. Deze serie bestaat uit 12 avontuurlijke runs in de mooiste en leukste binnensteden van Nederland, waaronder twee nieuwe edities in Almere en Leiden. De volledige kalender is hier te vinden.

KLM URBAN TRAIL SERIES

Hardlopen is leuk, maakt je fitter en je kunt het altijd en overal doen. Daarom is de KLM supporter van running en titelsponsor van de KLM Urban Trail Series. Elke KLM Urban Trail laat lopers middels een avontuurlijke run kennismaken met de meest bijzondere locaties uit een stad.

Deel dit bericht

Meer nieuws